Sık Sorulan Sorular

Sık Sorulan Soruları Sizler İçin Toparladık.

SORU 1: Tokat İli nüfusuna kayıtlıyım Tokat İli sınırları içerisinde ikamet etmiyorum Toki’den yararlanabilirmiyim?
CEVAP :Tokat İli nüfusuna kayıtlı olan vatandaşlarımızda ikamet şartı aranmamaktadır.

SORU2 :
Hane halkı adına kaç adet başvuru yapabilirim?
CEVAP:Hane halkından kendisi eşi ve velayeti altındaki çocuklarından(18 yaşından küçük) yalnızca 1 adet başvuru yapılabilir ancak hane halkından 25 yaşını doldurmuş birey olan çocuklar 2+1 ve 3+1 konutlardan birinden birini tercih edebilir. 18 ile 25 yaş arası sadece 3+1 konutlara başvurabilir.

SORU3 :
Hiçbir gelirim yoktur Toki’ye başvurabilir miyim?
CEVAP:Hane halkı geliri 0 TL ile 3.200,00 TL olanlar 2+1 veya 3+1 konutlarına ödeme şartları bütçesine uygunsa katılabilir. Hane halkı geliri 3.201,00 TL ve üzeri olanlar yalnız 3+1 konutlarını tercih edebilir.

SORU4 : Toki’nin Zile’de yaptırmış olduğu 1 ve 2 Etap konutlarında başvuru dosyam var öncelik var mı ve dosya geçerli mi?
CEVAP: 1. ve 2. Etap Toki konutlarına başvuru yapıp ta hak sahibi olmayanların bir önceliği yoktur.

SORU5 : Başvuruyu internet üzerinden yapabiliyor muyuz?
CEVAP:Şahsın kendisi veya noterden vekalet vermiş olduğu kişi başvuru yapabilir. Şahsın kendisi yada noterden vekalet verdiği kişi Zile Belediyesine evrakları elden teslim etmeleri gerekmektedir.

SORU6 : Şehit yakınları ,Gaziler , emekli ve engellilere öncelik hakkı var mı?
CEVAP:Başvuru yapan tüm bireyler için şartlar aynı

SORU 7 :  Başka bir şehirde üzerime kayıtlı ev var başvuruda bulunabilir miyim?
CEVAP: T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil bir konutun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) bulunmaması gerekmektedir, daha önce şahsın kendi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına Toplu Konut İdaresince satılmış bir konutu satın almamış olması gerekmektedir.

SORU8 : Bir kişi Noterden alınacak vekaletname ile 1 den fazla kişi adına işlem yapabilirmi?
CEVAP : Şahıslar adına ayrı ayrı vekalet alınarak 1 den fazla kişi için başvuru işlemi yapılabilir.

SORU 9 : Zile dışındaki bankalardan ödeme yapılarak başvuru yapılabilirmi?
CEVAP : Zile dışındaki Ziraat Bankası Şubelerinden şahıs sadece kendi hesabına para yatırabilir.Toki Başvuru ücretini yatırabilmek ve bankadaki evrakları imzalamak için bizzat Zile Ziraat Bankası Şubesine başvurmaları veya Noterden vekalet verdiği kişinin başvurması gerekmektedir.

SORU10 : Toplam hane halkı geliri dernek kastedilen toplam gelir nedir?
CEVAP: Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net ¨3.200 olması, ( Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla ¨3.200 olması demektir).